23 Ağustos 2014 Cumartesi

Ulzzang Nedir ?


Annyeonghaseyo!
Yazımın konusu : Sevimlilik ve moda ikonları, ulzzanglar

Peki nedir bu ulzzang akımı?

Bildiğiniz gibi güney kore de yüz güzelliğine ve tarza çok önem veriliyor.Koreliler bildiginiz dış görünüşe tapıyorlar yani.Bundan dolayı ulzzang lar dediğimiz tarz ikonları ortaya çıkmış.Ulzzang korecede uljang olarak telaffuz edilir.En çok bilinen ulzzang kategorileri:
Ulzzang/얼짱: Yüz esas alınıyor. 얼굴 (olgul) anlamı Korece’de “yüz” demektir.Momzzang/몸짱: Vücut esas alınıyor. 몸 (mom) anlamı Korece’de “vücut” demektir. 
Geçmişinde ulzzang olan ünlülerden bazıları :

Hyomin (T-ARA)




Goo Hara (KARA)



Lee Jooyeon (After School)



     Ulzzanglar çoğunlukla estetikli.Sadece kızlardan eklemem sizi şaşırtmasın erkek Ulzzang da oluyor. Güney Kore'de de estetiksiz güzel kız bulmak zor tabi. Sorarsanız en beğendiğim Krystal unnie.
Bunun yanında Ulzzanglar gözlerini büyük göstermek için ve dudaklarını ortaya çıkarmak için makyaj malzemelerine de önem veriyor.Hele her Koreli gibi beyaz ten de onlara göre güzellik için önemli bir etken.

Özenmemek elde değil derseniz bir sonraki yazımı bekleyin.Ama ''Boşver ya ben doğal halimle çok güzelim zaten'' diyorsanız bilmem :D Gerçi ulzzang aslında doğal güzelliğe dayanır ama bir süre sonra çok yapmacık oluyorlar.Yine de hep estetikli ve makyajlı değiller.Çok küçük ulzzang görmedim ama siz siz olun her gün ve aşırı makyaj yapıp cildinizi bozmayın.

0 yorum:

Yorum Gönder